СФУЖО ВШАНОВУЄ 80-ТУ РІЧНИЦЮ ПРОГОЛОШЕННЯ АКТУ ПРО ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ 30 ЧЕРВНЯ 1941 РОКУ

30 червня 2021р.

 

ПРЕСОВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій, вшановуючи Акт відновлення Української Держави в день 30 червня 1941 року у Львові, вітає українців усього світу з 80-ю річницею цієї ключової в історії України події. 

 

Акт був оголошений з ініціативи ОУН у Львові, коли Україна опинилася перед загрозою втрати надій на державність, коли відважні сини і дочки українського народу – борці за волю України, жертвуючи своїм життям, змагалися з найбільшими тоталітарними режимами – фашистською Німеччиною та більшовицькою червоною Росією.   На початку Другої світової війни, опинившись під окупацією двох найжорстокіших імперій, українці оперлися на власні сили і вдалися до відважного чину. Відкинувши усі зовнішні чинники, усі чужинські плани та стратегії, безкомпромісно та сміливо поринули у вир боротьби, метою якої була вільна незалежна держава – Україна.

 

Ця історична подія засвідчує тяглість українського державотворення, віковічне прагнення українців мати свою Українську Державу та невтомну боротьбу за неї – на політичному, ідейному, воєнному, інформаційному фронтах – та утверджує історичний зв’язок із відновленням незалежності України у 1991 році. Про це свідчить ланцюг безперервних державотворчих змагань – від княжої України-Руси, держави Козацько-Гетьманської Доби, Актів незалежності УНР і Соборності 22 січня 1918 і 1919 рр., проголошення Карпатської України 1939 року, через Акт відновлення державності 30 червня 1941 року та Маніфест Української Головної Визвольної Ради 1944 року – аж до новітнього Акту проголошення незалежності України 24 серпня 1991 р.

 

Особливо важливою є ця історична пам’ять і повага у 30-ту річницю відновлення Української держави, коли сповнилася вистраждана мрія поколінь борців за волю і незалежність України.  Маючи цю пам’ять, шануючи українську державність, український народ продовжує сміливо та рішуче боротися із нинішніми загрозами та спробами зневажити Українську державність, щодня, щогодини відвойовуючи право України на фронті новітньої російсько-української війни, відстоюючи його на внутрішньому та зовнішньому політичному фронтах. 

 

Світове організоване українське жіноцтво під егідою СФУЖО засвідчує свою велику повагу історичному Акту 30 червня 1941 року та закликає усіх українців світу об’єднувати свої зусилля для захисту територіальної цілісності України та становлення сильної, демократичної, незалежної України!

 

Слава Україні! Героям Слава!

 

Пресслужба СФУЖО