ПЕРШІ МІРКУВАННЯ ПІСЛЯ ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ДЕБАТІВ

Моя старша за віком і досвідом знайома, яка була лікарем в Україні і приїхала в Америку десь п’ятнадцяти років тому, звернула мою увагу на  особливий момент під час нещодавніх президентських циркових дебатів США, де поведінка Дональда Трампа була чимось інакшим чим пасувало б президенту.  В один момент, який особливо вплинув на мого знайому, оскільки вона живе емоційно далі на землі, яку вона залишила, Джо Байден звинуватив Дональда Трампа, що він немов цуценя Путіна. Трамп не заперечував. Замість цього він перервав і намагався вдарити по синові Байдена, в який момент модератор вступив і перервав. Відсутність відмови Трампа на закид не була переоченням, ані вона не була розрахована. Це була імпульсивна хвилева реакція обвинуваченого, який не міг привести себе образити Путіна запереченням.

 

Дебати оцінюються зазвичай тим, хто виграв. Природно, кожен учасник дебати намагається по соєму представити ефект зокрема через своїх недискримінаційних прихильників. У цьому випадку прихильники Трампа, такі як Рік Санторум на CNN, неохоче визнали, що Трамп був погано поранений. Невиліковий і явно примітивний Шон Ганніті намагався простягнутися, щоб досягти чогось позитивного, викувавши, що Трамп показав себе справжнім запальним героєм переконаним своєї правди. Хіба подібним до собаки хижака, але це не робить його президентським.

 

Кінцевою іронією було те, що кілька апологетів Трампа звинуватили Байдена неповагою до Президента Сполучених Штатів Америки. З’являється  зображення горщика та чайника. Хто чорніший? Я не можу уявити раціональної бодай напівосвіченої особи, яка уважає цю дискусію тріумфом Трампа.

 

Так коли я завітав у світ собак і цуценят,  я буду хіба продовжувати коротко з цими метафорами.  Моя знайома лікар з України продовжувала пояснювати, що український переклад цуценятко представляє тварину дуже  підвладну і залежну від його господаря. Я зазначив, що цуценя не завжди слухняне. Вона відповіла, що воно може бути навчене для того, щоб набрати власної користі. З мого боку  була миттєва мовчанка, але потім я насварив її і Джо Байдена за образу цуценят. Трамп не цуценя Путіна.

 

Дональд Трамп – не щирий підлабузник для Путіна. Це підлабузництво призводить до того, що він стає союзником і апологетом для Путіна з мотивом в кінцевому підсумку використовувати ці відносини для себе. Це не має ніякого відношення до моралі або благополуччя інших людей. Називаючи його цуценя просто неправильно. Адже цуценята навчаються розрізняти в кінцевому підсумку між правильним і неправильним. Трамп не в змозі зробити це, і йому 74 років. Навчання його зараз поза питанням. Крім того, собаки мають притаманний інстинкт вірності. Це ще одна риса характеру якою Трамп не володіє. Перевірте його біографію.

 

Дональд Трамп як людина аморальний нарцис без принципів або відношення з такими концепціями, як добро і зло, правильне і неправильне.  Він піклується не про Америку, чи  інших американців, а тим більше інших людей які йому не на особисту користь. Він не визнає Україну як у своєму особистому інтересі, оскільки це і так є. Україна для нього не представляє особистої користі.  Гео-стратегічний союзник, ключовий камінь в аркі, як писав про Україну колишній радник з національної безпеки Збігнєв Бжезинський, є актуальною термінологією для американських політичних інтересів, але це не має нічого спільного з Трампом.  Це для нього несуттєве.

 

Він зацікавлений дружбою з  вбивцем і авторитарним вождем Північної Кореї, тому що встановлення відносин з Північною Кореєю може промостити йому шлях до Нобелівської премії миру та особистої слави для Дональда Трампа. Він піклується і вже давно перед президентством дбав про Володимира Путіна, тому що він хоче робити бізнес в Москві і побудувати там вежу, що носитиме  його ім’я хіба навіки. На відміну від малого цуценя він не може бути інакше навченим, тому що він був навченим бути тільки для себе. Його власна сестра федеральний суддя зробила це спостереження. Не може бути ніякого впливу на нього, якщо ви не діяти так корумповано, як він це робить. Це дуже обмежує можливості впливу зокрема для тих котрі хотять впливати на користь України.  

 

Відверто кажучи, Джо Байден неправильно висловився під час дискусій. Замість цуценя (puppy) він, напевно, хотів сказати лялька або маріонетка (puppet). Це було б напевно більше доречно і менш нешанобливо для собачого співтовариства. 

 

30 вересня 2020                                                   Аскольд С. Лозинський